divendres, 22 d’octubre de 2010

Noves Escultures * Nuevas Esculturas
La Fundació de la Comunitat Valenciana La Llum de les Imatges ha esculpit dos talles amb les imatges de la Inmaculada Concepció i de Sant Maur per a l'Església de Santa Maria d'Alcoi. Les escultures, que han sigut realitzades durant els últims quatre mesos, han sigut col·locades en la portada de l'esmentat temple. Durant este període, l'escultor Naxo Latorre ha realitzat estes dos imatges en pedra calcària, procedent de Monòver. Esta obra s'emmarca dins de la campanya de restauració que desenvolupa la Conselleria de Cultura i Esport, a través de La Llum de les Imatges a Alcoi, amb motiu de l'exposició "Camins d'Art", que obrirà les seues portes l'any que ve.

Este dimecres es van traslladar i van col·locar les escultures, que reproduïxen el disseny de les imatges originals, en el que apareix la iconografia habitual de la Inmaculada Concepció i de Sant Maure, este últim amb una branca d'olivera i l'espasa en el sòl.

La creació i ubicació de les escultures suposa la culminació del projecte de decoració inicial de la parròquia, reconstruïda durant la dècada de 1940. L'arquitectura de l'interior i en l'exterior reflexa el neobarroc dominant en l'arquitectura del moment de la seua reconstrucció.

Al mateix temps es desenvolupa la intervenció integral en este temple, que comprén la restauració de les fatxades i la neteja de la fàbrica de cadiratge, entre altres actuacions. En l'interior s'ha procedit al desmuntatge del cor i a la recuperació d'eixe espai, que s'integra en el conjunt de l'església, a més d'altres intervencions arquitectòniques i artístiques que requeria el temple.

A més de l'església de Santa Maria, la campanya de restauració comprén altres tres edificis monumentals: el temple de la Mare de Deu, l'Antic Asil de les Germanetes dels Ancians Desamparados i la fatxada lateral nord de l'Església de Sant Maure.

***

La Fundación de la Comunitat Valenciana La Luz de las Imágenes ha esculpido dos tallas con las imágenes de la Inmaculada Concepción y de San Mauro para la Iglesia de Santa María de Alcoy. Las esculturas, que han sido realizadas durante los últimos cuatro meses, han sido colocadas en la portada del citado templo. Durante este periodo, el escultor Naxo Latorre ha realizado estas dos imágenes en piedra caliza, procedente de Monóvar. Esta obra se enmarca dentro de la campaña de restauración que desarrolla la Conselleria de Cultura i Esport, a través de La Luz de las Imágenes en Alcoy, con motivo de la exposición "Camins d'Art", que abrirá sus puertas el próximo año.

Este miercoles se trasladaron y colocaron las esculturas, que reproducen el diseño de las imágenes originales, en el que aparece la iconografía habitual de la Inmaculada Concepción y de San Mauro, éste último con una rama de olivo y la espada en el suelo.

La creación y ubicación de las esculturas supone la culminación del proyecto de decoración inicial de la parroquia, reconstruida durante la década de 1940. La arquitectura del interior y en el exterior refleja el neobarroco dominante en la arquitectura del momento de su reconstrucción.

Al mismo tiempo se desarrolla la intervención integral en este templo, que comprende la restauración de las fachadas y la limpieza de la fábrica de sillería, entre otras actuaciones. En el interior se ha procedido al desmontaje del coro y a la recuperación de ese espacio, que se integra en el conjunto de la iglesia, además de otras intervenciones arquitectónicas y artísticas que requería el templo.

Además de la iglesia de Santa María, la campaña de restauración comprende otros tres edificios monumentales: el Templo de la Mare de Deu, el Antiguo Asilo de las Hermanitas de los Ancianos Desamparados y la fachada lateral norte de la Iglesia de San Mauro.


**Notícia extraída de ARAMULTIMEDIA : http://www.aramultimedia.com/default.asp?id=12215

7 comentaris:

V. Fauvé ha dit...

Em pareix una horribilitat, i em sap mal per l'autor, però aixó ni és escultura ni és res. Pareix un ninot de falles.

V. Fauvé ha dit...

En la de bons escultors que hi han, senyor !!

Anònim ha dit...

jajajaja... crei en un primer momento que eran de corcho blanco.... jajaja.
pues si me sabe mal por el escultor pero no se si me gustan.....

Anònim ha dit...

ESQUE EN ALCOI, TOMAN LAS DECISIONES A LO QUE EL ARTE SE REFIERE QUE NO TIENEN MUCHO CRITERIO, PERO MIRA QUE TENEMOS QUE HACER, CON TANTO ARTISTA QUE HAY

Fernando ha dit...

Són fatals com diuen molta gent, és pareixen als ninots del Tirisiti. (amb tot el respecte pel ventero)

Fernando ha dit...

Cada volta que les veig m'entren ganes de pegar-li amb el martell....jajajajajajajaj

Anònim ha dit...

si que es verdad, parecen las caras a los del Tirisiti
igual eso tiene una explicación..no sabemos pero no se..