diumenge, 15 de gener de 2012

Exposició en el Circulo Industrial de AlcoyLa façana modernista del Circulo Industrial d'Alcoi acaba de complir cent anys. Per celebrar-ho s'han organitzat una sèrie d'actes, entre ells una exposició en la qual han participat els alumnes de l'Escola de Belles Arts del grup de d'escultura com Jordi Benavent, Mari Carmen Navarro i Alejandro Barber. La professora Lorena Macias va participar als actes com a representant de l'Escola. A poc a poc anirem publicant en el blog de Belles Arts les moltes fotos que hem pres als actes d'inauguració.


PINTURA

L'eix que ha organitzat l'exposició han estat les quatre al·legories de la pintura, l'arquitectura, l'escultura i la música. Per representar la pintura , German Aracil, Francisco Aznar, Jorge Cerdà Gironés, Luís Sanus i Ignació Trelis, han creat una sèrie d'obres inspirats en la façana del Circulo.
ARQUITECTURA

Una serie de panells informatius, i un audiovisual explica la història i el procés de restauració que ha experimentat la façana modernista, així com els detalls arquitectònics de l'edifici. També donen informació sobre Timoteo Briet, l'arquitecte que en 1911 va dissenyar la façana molt influit per el moviment de la Sezession vienesa.ESCULTURA

Els alumnes del grup de modelat i escultura de l'Escola Municipal de Belles Arts d'Alcoi han segut els encarregats de crear tres obres també inspirades en la centenària façana modernista. Jordi Benavent ha tallat en poliespan un grup escultòric basat en les quatre al·legories que coronen l'exterior de l'edifici. Mari Carmen Navarro ha modelat un relleu basat en els elements arquitectònics de la façana. Alejandor Barber ha construït una instal·lació esculòrica basada en el símbol del Circulo Industrial, la abella, i en les abelles que es poden veure en la façana.
MÚSICA

En quant a la música, els actes d'inauguració han anat acompanyats d'un concert de música interpretat per la Societat Musical Nova, amb l'estrena de la composició "Circulo Industrial de Alcoy" de José Maria Valls Satorres.

Una interessantíssima exposició que es podra visitar fins el dia 5 de gener..

4 comentaris:

SYNGULARYS ha dit...

M'han semblat interessantíssimes totes les obres que heu presentat en aquesta mostra, ja us ho vaig poder comentar ahir personalment i ara us ho reitere. Felicitats i enhorabona.
I.T.

Escola Municipal de Belles Arts Alcoi ha dit...

Moltes gràcies!!

Maria Luisa ha dit...

MOLTES FELICITATS¡¡¡¡¡¡

Material Bellas Artes ha dit...

Muy interesante...., una pena no haberme enterado antes para haber asistido.

Os indico el enlace de nuestro blog de bbaa donde podeis anunciar vuestros eventos (exposiciones, cursos, noticias, ...) de forma gratuita.

http://www.noticiasdelarte.com

Saludos!!!