dissabte, 10 d’octubre del 2009

Exposicions; LA DANZA -Picasso-







Bancaixa presenta a Alacant l'exposició Picasso. La Dansa, una mostra amb la que l'entitat acosta a la societat alacantina la seua col·lecció d'obra gràfica del pintor malagueny. L'exposició, que romandrà en el Centre Cultural Bancaixa a Alacant de l'1 d'octubre fins al 10 de gener del 2010, oferix una selecció de gravats pertanyents a la Suite 347 i Suite 156, així com il·lustracions realitzades per l'artista per al decorat de l'obra Li Tricorne (El Barret de tres pics, de Pedro Antonio d'Alarcón), estrenada a Londres en 1919. La mostra arreplega la visió de Picasso sobre l'escenografia i el vestuari en el món teatral i de la dansa des de 1917 a 1962.


L'exposició està integrada per un total de 55 obres de la Col·lecció Bancaixa, de les que 12 formen part de la Suite 347; altres 10, de la Suite 156; i 33, de Li tricorne. En Picasso. La Dansa, comisariada per Juan Carret, es descobrix la immersió de Picasso en el món de les arts escenografies, a què va arribar de la mà de Serge Diaghilev, el gran empresari dels Ballets Russes interessat a reunir els millors artistes per a fer del ballet un "art total".
Picasso. La dansa es pot dividir en dos grans blocs: les escenografies realitzades pel pintor entre 1919 i 1924, on apareix un Picasso burgés, que ja ha aconseguit l'èxit i s'incorpora a eixa noció d'art total; i una segona etapa de relació amb la dansa, que es pot situar entre 1968 i 1972. D'este període s'arrepleguen diferents estampes pertanyents a Suite 347 i Suite 156. En elles trobem un Picasso ancià que recorda i reflexiona sobre el món de la dansa. Estos gravats mostren la melancolia d'un home que amava el cos femení. Picasso es convertix en esta etapa en un contemplador que recorda aquella època.
L'exposició inclou el dibuix Picador, realitzat per al medalló del primer projecte de teló d'escena del ballet Li tricorne. La mostra es complementa amb un document audiovisual que oferix, amb el títol Li Tricorne, una reconstrucció historicista del ballet de l'Òpera de París de 1919, realitzada 75 anys després.



***

Exposiciones; LA DANZA -Picasso-

Bancaja presenta en Alicante la exposición Picasso. La Danza, una muestra con la que la Entidad acerca a la sociedad alicantina su colección de obra gráfica del pintor malagueño. La exposición, que permanecerá en el Centro Cultural Bancaja en Alicante del 1 de octubre hasta el 10 de enero de 2010, ofrece una selección de grabados pertenecientes a la Suite 347 y Suite 156, así como ilustraciones realizadas por el artista para el decorado de la obra Le Tricorne (El Sombrero de tres picos, de Pedro Antonio de Alarcón), estrenada en Londres en 1919. La muestra recoge la visión de Picasso sobre la escenografía y el vestuario en el mundo teatral y de la danza desde 1917 a 1962.




La exposición está integrada por un total de 55 obras de la Colección Bancaja, de las que 12 forman parte de la Suite 347; otras 10, de la Suite 156; y 33, de Le tricorne. En Picasso. La Danza, comisariada por Juan Carrete, se descubre la inmersión de Picasso en el mundo de las artes escenografías, al que llegó de la mano de Serge Diaghilev, el gran empresario de los Ballets Russes interesado en reunir a los mejores artistas para hacer del ballet un “arte total”.
Picasso. La danza se puede dividir en dos grandes bloques: las escenografías realizadas por el pintor entre 1919 y 1924, donde aparece un Picasso burgués, que ya ha alcanzado el éxito y se incorpora a esa noción de arte total; y una segunda etapa de relación con la danza, que se puede situar entre 1968 y 1972. De este período se recogen diferentes estampas pertenecientes a Suite 347 y Suite 156. En ellas encontramos a un Picasso anciano que recuerda y reflexiona acerca del mundo de la danza. Estos grabados muestran la melancolía de un hombre que amaba el cuerpo femenino. Picasso se convierte en esta etapa en un contemplador que recuerda aquella época.
La exposición incluye el dibujo Picador, realizado para el medallón del primer proyecto de telón de escena del ballet Le tricorne. La muestra se complementa con un documento audiovisual que ofrece, con el título Le Tricorne, una reconstrucción historicista del ballet de la Ópera de París de 1919, realizada 75 años después.





***


The exhibition comprises a total of 55 works from the Bancaja Collection, of which 12 are part of the Suite 347, others 10, Suite 156; and 33, of Le tricorne. In Picasso. Dance, curated by John Reel, discovered Picasso's immersion in the arts world scenery, reached by the hand of Serge Diaghilev, the great impresario of the Ballets Russes interested in bringing together the best artists to make the ballet a "total art" ...





2 comentaris:

V. Fauvé ha dit...

Em pareix una exposición interessant...fora de les típiques...aquesta va alvoltant del teatre i la dança. I just al costat, en Alacant

Alex ha dit...

Tens raó hem de baixar a Alacant