divendres, 17 de setembre del 2010

El Centre D'art d'Alcoi * El Centro de Arte de Alcoy

Más de 50 lienzos de pintores flamencos como Rubens y Brueghel inaugurarán el nuevo ‘Centre d’Art d’Alcoi’

EUROPA PRESS, 15-09-2010.

La consellera de Cultura y Deporte, Trini Miró, ha anunciado que más de 50 lienzos de paisajistas flamencos del siglo XVII como Rubens o Brueghel, procedentes de la colección del Museo del Prado de Madrid, inaugurarán el nuevo ‘Centre d’Art d’Alcoi’ a mediados del próximo mes de diciembre.

Trini Miró ha realizado estas declaraciones este miércoles en Alcoy (Alicante) en una visita realizada a las obras del nuevo ‘Centre d’Art d’Alcoi’, acompañada por el secretario general de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), José Pina.

La responsable autonómica de Cultura ha explicado que “obras de Rubens y Brueghel” y de otros artistas de talla similar del norte de Europa podrán ser visitadas en la localidad alcoyana en una exposición titulada ‘Rubens, Brueghel, Lorena y el paisaje nórdico en el Museo del Prado’.

Miró ha calificado como de “verdaderas joyas” las obras de la exposición prevista y ha mostrado su deseo de que “mucha gente venga a admirar no solamente a estas pinturas, sino también como ha quedado el edificio” nuevo que las albergará.

Asimismo, ha manifestado que estas instalaciones -antigua sede de la entidad financiera Monte de Piedad- serán “el centro de arte de referencia de la Comunitat y de la provincia de Alicante”, tras lo que ha subrayado la necesidad de darles un “uso cultural” que responda a su “gran valor patrimonial”.

Por lo que respecta a las mejoras realizadas, la consellera ha explicado que se ha respetado la parte exterior del edificio, cuya apariencia ha quedado “exactamente igual a conforme estaba”, así como “las zonas nobles” de la parte interna.

PINTORES ALCOYANOS DEL SIGLO XIX

Por su parte, el secretario general de la CAM ha trasladado que, de forma paralela a la muestra prevista por la Generalitat, la entidad bancaria organizará una exposición de pintores alcoyanos del siglo XIX.

Así, Pina ha resaltado que ésta será una “exposición sensacional” en la que se incluirán muestras de pintores de Alcoy, como Antonio Gisbert, Lorenzo Casanova y Francisco Laporta, y ha adelantado que una vez finalicen los tres meses en los que convivirán ambas muestras, ésta última pueda convertirse en itinerante y “pasear por todo el país”.

El ‘Centre d’Art d’Alcoi’ surge de la colaboración de la Conselleria de Cultura y Deporte y CAM para rehabilitar el antiguo edificio de la entidad bancaria y convertirlo en centro cultural y artístico.

Información obtenida de Diario Rojo y Azul - Diario Digital de la Comunidad valenciana


****


Més de 50 llenços de pintors flamencs com Rubens i Brueghel inauguraran el nou ‘Centre d'Art d'Alcoi'

EUROPA PRESS, 15-09-2010.

La consellera de Cultura i Esport, Trini Miró, ha anunciat que més de 50 llenços de paisatgistes flamencs del segle XVII com Rubens o Brueghel, procedents de la col·lecció del Museu del Prado de Madrid, inauguraran el nou ‘Centre d'Art d'Alcoi' a mitjan pròxim mes de desembre.

Trini Miró ha realitzat estes declaracions este dimecres a Alcoi (Alacant) en una visita realitzada a les obres del nou ‘Centre d'Art d'Alcoi', acompanyada pel secretari general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), José Pina.

La responsable autonòmica de Cultura ha explicat que “obres de Rubens i Brueghel” i d'altres artistes de talla semblant del nord d'Europa podran ser visitades en la localitat alcoiana en una exposició titulada ‘Rubens, Brueghel, Lorena i el paisatge nòrdic en el Museu del Prado'.

Miró ha qualificat com de “verdaderes joies” les obres de l'exposició prevista i ha mostrat el seu desig que “molta gent vinga a admirar no sols a estes pintures, sinó també com ha quedat l'edifici” nou que les albergarà.

Així mateix, ha manifestat que estes instal·lacions -antiga seu de l'entitat financera Mont de Pietat- seran “el centre d'art de referència de la Comunitat i de la província d'Alacant”, després del que ha subratllat la necessitat donar-los un “ús cultural” que responga al seu “gran valor patrimonial”.

Pel que fa a les millores realitzades, la consellera ha explicat que s'ha respectat la part exterior de l'edifici, l'aparença de la qual ha quedat “exactament igual a conforme estava”, així com “les zones nobles” de la part interna.

PINTORS ALCOIANS DEL SEGLE XIX

Per la seua banda, el secretari general de la CAM ha traslladat que, de forma paral·lela a la mostra prevista per la Generalitat, l'entitat bancària organitzarà una exposició de pintors alcoians del segle XIX.

Així, Pina ha ressaltat que esta serà una “exposició sensacional” en la que s'inclouran mostres de pintors d'Alcoi, com Antonio Gisbert, Lorenzo Casanova i Francisco Laporta, i ha avançat que una vegada finalitzen els tres mesos en què conviuran ambdós mostres, esta última puga convertir-se en itinerant i “passejar per tot el país”.

El ‘Centre d'Art d'Alcoi' sorgix de la col·laboració de la Conselleria de Cultura i Esport i CAM per a rehabilitar l'antic edifici de l'entitat bancària i convertir-lo en centre cultural i artístic.


Notícia obtinguda del Diario Rojo y Azul. Diario digital de la Comunidad Valenciana

3 comentaris:

Anònim ha dit...

si?? eso es cierto ??? QUE GUAY !!!!

Jordi ha dit...

Ya era hora !

Bea ha dit...

AIXO DIC JO !! JA ERA HORA !!!!!!!