dimarts, 28 d’abril del 2009

Taller de Gravat; Linoli









El linogravat igual que la xilografia, és una tècnica de gravat en relleu. El material que s'utilitza per a este treball, a diferència de la fusta en xilografia, és el linòleum. El linòleum (o linòleum) es compon d'arpillera recoberta amb una grossa capa de linoxina, que es fa amb oli polimeritzat mesclat amb suro mòlt i pigments. Els millors graus solen ser de color marró o gris talp. Els instruments utilitzats són el ganivet, diversos tipus de gúbies i talladors múltiples. Sobre la planxa es realitza el dibuix al llapis o es trasllada amb un calc el model que es desitja estampar, tenint en compte que la imatge estampada en el paper eixirà al revés de com s'ha dibuixat.El resultat que s'obté és de plans més llisos, ja que el linòleum no té cap textura. Es pot dir, molt més gràfics i experimentals, ja que al ser un material bla, es pot retallar i apegar sobre matrius d'un altre tipus per a donar efectes diferents en xilografies, aiguaforts, collagraphs, etc. Ací tenim a dos de les nostres alunmes experimentant amb les planxes del linoli.
---------------------------

El linograbado al igual que la xilografía, es una técnica de grabado en relieve. El material que se utiliza para este trabajo, a diferencia de la madera en xilografía, es el linóleo. El linóleum (o linóleo) se compone de arpillera recubierta con una gruesa capa de linoxina, que se hace con aceite polimerizado mezclado con corcho molido y pigmentos. Los mejores grados suelen ser de color marrón o gris topo. Los instrumentos utilizados son el cuchillo, varios tipos de gubias y cortadores múltiples. Sobre la plancha se realiza el dibujo a lápiz o se traslada con un calco el modelo que se desea estampar, teniendo en cuenta que la imagen estampada en el papel saldrá al revés de como se ha dibujado.El resultado que se obtiene es de planos más lisos, ya que el linóleum no tiene textura alguna. Se puede decir, mucho más gráficos y experimentales, ya que al ser un material blando, se puede recortar y pegar sobre matrices de otro tipo para dar efectos diferentes en xilografías, aguafuertes, collagraphs, etc. Aqui tenemos a dos de nuestras alumnas experimentando con las planchas de linoleo.
-------------------------------------------

The linoleumengraving like the woodcut, is a technique of engraving in relief. The equipment used for this work, unlike wood woodcut, linoleum is. The linoleum (or linoleum) is composed of burlap covered with a thick layer of Linoxyn, which is cured with oil mixed with ground cork and pigments. The best grades are usually brown or gray mole. The instruments used are the knife, gouges, and several types of multiple cutters. On the plate is the pencil drawing or moves with a layer model to be put, given that the image printed on paper will have as a setback drawed.The result is more planes smooth, because the linoleum does not have any texture. You can say, much more graphic and experimental, since being a soft material can be cut and pasted on other matrices to different effects in woodcuts, etchings, collagraphs, etc.Here have two our students, experiencing with plates of linoleum.

3 comentaris:

V. Fauvé ha dit...

Alguna falta hi ha per ahí en la traducció a anglés...anirem millorant.

V. Fauvé ha dit...

Heeeeeeei...ja hi han 343 visites en el Blog...pareix que açó funciona!...a veure si la gent s'anima a fer comentaris.

Mr Lee ha dit...

Thank you so much for your encouragement on our blog.
We are happy you could come to our blog.
We hope we can keep in touch!Bless you forever.