dijous, 21 de maig del 2009

L'Angel del silenci

Fa ja un any els alumnes de l'Escola Municipal de Belles Arts vam anar a pintar al Cementeri d'Alcoi. Per a tots nosaltres va ser tota una sorpressa descobrir les obres d'art, les escultures que adornen moltes de les tombes. El resultat d'aquella experiència va ser l'obra col·lectiva que vam pintar sobre tablero de DM amb pintura plàstica a partir dels dibuixos que vam fer sobre l'escultura "L'angel del silenci" obra de l'escultor Ridaura, de començ del segle XX per al mausoleu del pintor Fernando Cabrera i la seua familia. Ara hem decidit penjar eixe mural a l'entrada de l'Escola.
-------------------------------
Hace ya un año, los alumnos de la Escuela Municipal de Bellas Artes fuimos a pintar al Cementerio de Alcoy. Para todos nosotros fué toda una sorpresa descubrir las obras de arte, las esculturas que adornan muchas tumbas. El resultado de esa experiencia fue la obra colectiva que pintamos sobre tablero de DM con pintura plástica, a partir de los dibujos que hicimos sobre la escultura "El angel del silencio" obra del escultor Ridaura, a inicios del siglo XX para el mausoleo del pintor Fernando Cabrera y su familia. Ahora hemos decidido colgar ese mural en la entrada de la escuela.


La premsa es va fer ressó de la noticia:
La prensa se hizo eco de la noticia:

Diari Pàgina 26

L'Escola Municipal de Belles Arts «pren» el cementeri d'Alcoi


Image No és habitual trobar-se un grup d'artistes en un cementeri, o aprenents d'artistes. Amb el bloc o amb qualsevol tipus de suport vàlid, proven a captar les figures, els relleus o els detalls d'aquest espai on descansen els difunts. El cementeri d'Alcoi té unes característiques que el fan especial. Un exemple el trobem en les criptes subterrànies. Cada dia que l'oratge ho ha permés, els alumnes de totes les edats han treballat de valent. Els professors Emili Blanes i Vanessa Palacios consideren que en el cementeri hi ha bones escultures figuratives que es poden aprofitar com a models per a l'Escola. La figura que sens dubte ha despertat més interés ha estat l'«Angel del silenci», de l'escultor Lorenzo Ridaura, per la gran bellesa del marbre, la suavitat i majestuositat de les formes i línies modernistes. Com que no disposaven de sesions molts llargues, només un parell d'hores cada dia, els alumnes han treballat amb carbó o llapis compost.

Com podeu observar el procés presenta algunes dificultads:
Como podeis observar, el proceso presenta algunas dificultades:

3 comentaris:

Bea ha dit...

todos quisimos hacer el angel !!! ja,ja,ja

Olga ha dit...

La verdad es que los cemeterios muchas veces son muy bonitos, no se si algun dia has estado en Per Lachaise en Paris, pero posiblemente te inspiraria:

http://images.google.com/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&um=1&ei=-b4VSsmTF4jLjAe2zNX9DA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=per+lachaise&spell=1

Bea ha dit...

hola olga : el cementerio de alcoy, junto con el cementerio de egipto son los unicos que tienen nichos soterrados creo, así y todo nuestro maestro siempre nos lo dice,que si alguna vez vamos a paris no dejemos de visitar el cementerio