diumenge, 31 de maig del 2009

Punta Seca damunt de plàstic








El gravat a punta seca és un tècnica semblant a la del gravat al burí. L'artista dibuixa la imatge sobre una làmina de zinc o de coure, sense tractar, utilitzant un instrument que pareix un llapis, generalment amb punta de diamant. A mesura que es va fent la incisió es va produint un solc, alçant a un costat i a l'altre una espècie de suaus crestes de metall anomenades "rebarbes" o "rebaves". Estes rebarbes retenen certa quantitat de tinta i donen al traç de la punta seca un aspecte ric i vellutat. Dos de les nostres alumnes, s'han enganxat al gravat, un mitjà de creació que desconeixien. Luisa i Mercedes han anat investigant sobre suports alternatius, com el metacrilato, dels quals estan obtenint molt bons resultats. Ací teniu una serie d'animals realitzada per Luisa (fotos 1,2,3 i 4), i una vista del torreó de Santa Faz realitzat per Mercedes.
-----------------------------------
Punta Seca sobre plástico

El grabado a punta seca es un técnica similar a la del grabado al buril. El artista dibuja la imagen sobre una lámina de zinc o de cobre, sin tratar, utilizando un instrumento que parece un lápiz, generalmente con punta de diamante. A medida que se va haciendo la incisión se va produciendo un surco, levantando a ambos lados una especie de suaves crestas de metal llamadas "rebarbas" o "rebabas". Estas rebarbas retienen cierta cantidad de tinta y dan al trazo de la punta seca un aspecto rico y aterciopelado. Dos de nuestras alumnas, se han enganchado al grabado, un medio de creación que desconocían. Luisa y Mercedes han estado investigando sobre soportes alternativos, como el metacrilato, de los cuales están obteniendo muy buenos resultados. Aquí teneis una serie de animales realizada por Luisa (fotos 1,2,3 i 4), i una vista del torreón de Santa Faz realizado por Mercedes.
-------------------------------------
Drypoint on plastic
A drypoint engraving is a technique similar to that of the burin engraving. The artist draws the image on a sheet of zinc or copper, without trying, using an instrument that looks like a pen, usually with diamond tip. As is becoming the incision will produce a row, raising both sides to a kind of soft metal ridges called "deburring" or "burr". These deburring retain a certain amount of ink onto the line of drypoint a rich and velvety. Two of our students have been coupled to the engraving, half of that building were unaware. Louise and Mercedes have been researching on alternative media, such as methacrylate, of which are getting very good results. Here is a series of animals made by Luisa (photos 1,2,3 and 4), i keep a view of Santa Faz by Mercedes.

6 comentaris:

Bea ha dit...

jolin mercedes !!!!!!!!que xulos !!!!!

V. Fauvé ha dit...

joer que rapida Bea

Bea Diaz Segui ha dit...

jajajaja
estaba miran

V. Fauvé ha dit...

Les meves alumnes "destrangis" que seu estàn currant molt!!! son unes currantes!!! una besà per a Mercedes i Luisa

Bea Diaz Segui ha dit...

jajajaja si que son les teues alumnes !!!!!!

Mercedes ha dit...

Que majos que sois.