dijous, 25 de juny del 2009

l'Art de l'Església de San Maure i San Francesc




La Reial parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, antic convent de l'orden orde franciscana, encara hui, i a pesar dels dificultats i temps convulsos i turbulents que és van vindre, conserva part delm patrimoni en el propi temple i en els instal·lacions museístiques que es van inaugurar en 1976. I així dins de la pròpia església, trobem en els parets del creuer -dret i esquerra del prebisteri- llenços emmarcats, realitzats a oli, que antany van estar fixos en les llunetes, signats per l'ilustre il·lustre pintor Fernando Cabrera, referits a la vida del "poverello d'Asís Assís", i també a la ploclamación del soldat i màrtir romà Maure, com també protector i copatró d'Alcoi, al haver salvat la vila dels terratrémols ocorreguts en 1620.Llenços de bona factura, executats amb mestria i bona tècnica no obstant ser "obra de bona joventut" del mestre.

-------------------------------

La Real Parroquia de San Mauro y San Francisco, antiguo convento de la orden franciscana, aún hoy, y a pesar de las dificultades y tiempos convulsos y turbulentos que se vinieron, conserva en el propio templo y en las instalaciones museísticas que se inauguraron en 1976. Y así dentro de la propia iglesia, hallamos en las paredes del crucero -derecho e izquierda del prbisterio- lienzos enmarcados, realizados al óleo, que antaño estuvieron fijos en los lunetos, signados por el ilustre pintor Fernando cabrera, referidos a la vida del "poverello de Asís", y también a la ploclamación del soldado y mártir romano Mauro, como también protector y copatrono de Alcoy, al haber salvado la villa de los terremotos ocurridos en 1620.Lienzos de buena factura, ejecutados con maestría y buena técnica no obstante ser "obra de buena juventud" del maestro.




Igualment hi ha una gran tela allargada, de Francisco Laporta Valor, "Apoteosi de l'orden orde franciscana", que amb anterioritat a 1936 decorava la sagristia de l'església, concretament el sostre

-----------------------------
Igualmente existe una gran tela alargada, de Francisco Laporta Valor, "Apoteosis de la orden franciscana", que con anterioridad a 1936 decoraba la sacristía de la iglesia, concretamente el techo.


.
En pintura és de destacar la taula del s.XVI titulada "la visita de Sant Antoni Abad a Sant Pau Ermità", a oli, procedent amb tota seguretat d'algún algun retaule de l'església o capelles d'antic temple-convent de la vila, obra restaurada recentment.
-----------------------------


En pintura es de destacar la tabla del s.XVI titulada "la visita de San Antonio Abad a San Pablo Ermitaño", al óleo, procedente con toda seguridad de algún retablo de la iglesia o capillas del antiguo templo-convento alcantarino de la villa, obra restaurada recientemente.





Dos olis, sobre tela, allargats, deguts ambdós al pintor Julio Pascual Espinós, deixeble predilecte de Cabrera Cantó "San Francesc" i "Santa Clara".
----------------------------
Dos óleos, sobre tela, alargados, debidos ambos al pintor julio Pascual Espinós, discípulo predilecto de cabrera Cantó "San Francisco" y "Santa Clara".

7 comentaris:

V. Fauvé ha dit...

Todos los alumnos que quieran participar de una manera activa en este Blog enviando trabajos realizados en estas vacaciones serán publicados en el mismo, hay que recordar que un Blog VIVO, se consigue gracias a la participación de TODOS.

BELLAS ARTES

V. Fauvé ha dit...

Luisa enviam el unicornio!!!!

Bea Diaz Segui ha dit...

En Alcoi tenim ART per tot arreu...!!!!

Bea Diaz Segui ha dit...

EN ESTE BLOG SOLEMOS PUBLICAR FOTOS TODOS LOS DIAS, ESPERAMOS COMENTARIOS, ME DA LA SENSACION QUE SIEMPRE LO VEMOS LOS MISMOS JAJAJA.
YA SABEIS SI QUEREIS QUE PONGAMOS FOTOS DE TRABAJOS, PARA NOSOTROS NO ES NINGUNA MOLESTIA.

BELLAS ARTES.

El Veterinari ha dit...

Fernando alimentar un Unicornio es molt car, només beuen wisky, i del més bó. Adopta un gat com animal de companyia

V. Fauvé ha dit...

Ja se que costa molt alimentaar un unicorni...ja en tinc prou en les mandràgores que estic cultivan...

Bea ha dit...

que dius del unicorni ?, estas mal