dimecres, 10 de novembre del 2010

Exposició d' Emili Blanes


Exposició d’Emili Blanes en la Unesco.El professor del Col·legi Arnauda i a l’Escola de Belles Arts d’Alcoi, Emili Blanes exposa a la seu del Club d’Amics Unesco d’Alcoi que està en el carrer Cid número 12.

La historiadora i investigadora sobre la Memòria Històrica, així com Coordinadora de l’Àrea de Joventut de IU Federal Esther López Barceló, va ser la encarregada de realitzar la presentació d’una exposició que Lluís Torró defineix de la següent manera:

“No hi ha massa raons per a l’optimisme a l’inici d’aquest nou mil·lenni. Qualsevol anàlisi objectiva arribaria a conclusions semblants. Però, ens hi hem de resignar? Crec sincerament que no. Potser no per nosaltres, però sí pels nostres fills i els nostres néts. I per a poder enfrontar-nos als problemes que patim, cal conèixer i cal recordar. El coneixement i el record han de ser actes reflexius i emotius al mateix temps. En aquest aspecte l’art ha de representar un paper crucial, ha de provocar els nostres sentits i obligar-los a rebutjar les misèries i a reflexionar sobre les seues causes i la forma de combatre-les i superar-les.

L’obra que Emili Blanes presenta en aquesta exposició és una dura i brillant mostra d’aquesta faceta de l’art com a despertador de consciències. Un breu repàs per aquestes obres, que fugen dels convencionalismes, té un efecte semblant al que provoca un cafè ben carregat en un cos endormiscat: aclareix la visió de les coses, excita els sentits, afina la percepció i atia la memòria. Ningú no podrà romandre indiferent davant aquesta proposta valenta que ens proposa una manera d’entendre el món, pròpia de l’artista, sí, però no per això menys colpidora i compartible. El record dels negres temps del franquisme se’ns posa davant dels ulls a través del pensament i la mirada d’Emili. Un exercici d’estètica, compromís i reflexió imprescindible”.

*Foto: Pep Fuster.