diumenge, 17 de maig del 2009

Pintures Rupestres "La Sarga"






La Sarga és més coneguda per les pintures rupestres que es troben en les Coves situades junt amb el denominat Mas de la Cova o Masia de la Cova. En estos abrics, es van descobrir en 1951 les Pintures Rupestres de la Sarga que actualment es troben en una zona Vallada per a la seua protecció (s'ha de concertar la visita amb el Museu d'Arqueologia d'Alcoi). En elles s'aprecien les figures d'antics caçadors, animals, entre altres figures geomètriques.
Les pintures, en bon estat de conservació, van ser declarades per l'Assemblea General de la UNESCO Patrimoni de la Humanitat el 19 de desembre de 1998. En la dita declaració es van incloure la totalitat de les manifestacions d'art rupestre prehistòric de l'arc mediterrani de la Península Ibèrica. Esta declaració va ser favorable a la Sarga al considerar que es tractava d'un jaciment d'excepció. Les seues pintures figuratives epipaleolíticas de l'Art Llevantí (10.000-6.500 anys abans del present); les seues pintures abstractes neolítiques de l'anomenat Art Esquemàtic (6.500-3.500 anys abans del present) i la seua tendència local, l'Art Macroesquemàtic, conformen les expressions més importants de l'etapa postpaleolítica de l'arc mediterrani. Ara hi ha excursions per a coneixer el jaciment arqueològic en les denominades "Portes Obertes".

-------------------------------

Pinturas Rupestres "La Sarga"


La Sarga es más conocida por las pinturas rupestres que se hallan en las cuevas situadas junto al denominado Mas de la Cova o Masía de la Cueva. En estos abrigos, se descubrieron en 1951 las Pinturas Rupestres de la Sarga que actualmente se encuentran en una zona vallada para su protección (se debe concertar la visita con el Museo de Arqueología de Alcoy). En ellas se aprecian las figuras de antiguos cazadores, animales, entre otras figuras geométricas.
Las pinturas, en buen estado de conservación, fueron declaradas por la Asamblea General de la Unesco Patrimonio de la Humanidad el 19 de Diciembre de 1998. En dicha declaración se incluyeron la totalidad de las manifestaciones de arte rupestre prehistórico del arco mediterráneo de la Península Ibérica. Esta declaración fue favorable a la Sarga al considerar que se trataba de un yacimiento de excepción. Sus pinturas figurativas epipaleolíticas del Arte Levantino (10.000-6.500 años antes del presente); sus pinturas abstractas neolíticas del llamado Arte Esquemático (6.500-3.500 años antes del presente) y su tendencia local, el Arte Macroesquemático, conforman las expresiones más importantes de la etapa postpaleolítica del arco mediterráneo. Ahora hay excursiones para conocer el yacimiento arqueológico en las llamadas "puertas abiertas".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Un inmillorable patrimoni....que alguns no coneixen...ja en la prehistòria estavem envoltats d'art

Olga ha dit...

Hola Fernando! Sabes, la verdad es que tienes mucha razon, los colores son demasiado fuertes, y no es algo muy art nouveau ..;) Se hicieron todavia mas fuertes por escaner y por Piasa, el original no es TAN fuerte, pero voy a intentar cambiar los colores y ver como me sale. Gracias por comentar! Me gusto el articulo de hoy - muy interesante..Deu..

Juanra ha dit...

Vuestro Blog está muy bien seguid así

Anònim ha dit...

varga manuals forbidding agrees jogs payment xenos totals past fuxeu washington
semelokertes marchimundui